Hit objašnjenje: Zašto Srbi igraju kolo oko spomenika

Lifestyle 04. apr. 202110:45 > 10:49
Podeli:
Skup "Protest za slobodu"
Skup "Protest za slobodu" Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

I juče se oplelo kolo oko spomenika Stefanu Nemanji, a tviteraši misle da su otkrili značenje i smisao ovog čudnog rituala u Srba, u trenutku kad se skoro 300 osoba bori za život na respiratorima.

„Ja mogu samo da zaključim da su beogradske vlasti podigle spomenik Stefanu Nemanji da bi se ispred njega igralo kolo“, prokomentarisao je na Tviteru Igor Brakus.

Ispostavilo se da bi i drugi gradovi rado zaigrali. „Ako bi mogao po jedan spomenik Stefanu Nemanji i po ostalim gradovima, volimo i mi ponekad da opletemo koje kolo, ne samo Beograđani“.

Ipak, oni koji i dalje ne veruju da ljudi mogu da igraju kolo oko Nemanje dok Srbija broji mrtve, potražili su neko „dublje“ značenje.

Evo nekih teorija.

„Pa spomenik je lekovit i tu im virus ne može ništa! Vrh mača stvara nevidljivo antikovidno polje čije se dejstvo pojačava idući u krug pardon igrajući kolo! El sad vidite da spomenik nema cenu!“

„U Kremanskom proročanstvu piše u prestonom srpskom gradu dići će se spomenik Nemanjiću, oko njega će narod igrati kolo, kad se odigra hiljadito kolo vaskrsnuće Dušanovo carstvo!“

Teranje demona?

Spomenik Mudrosti?

To teško.

 

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar