Foto: Go Nakamura / Getty images / Profimedia

Bolnička hrana je u Srbiji na lošem glasu, ali...

Na Redditu je osvanula fotografija bolničke večere koja je izazvala burne reakcije, mada zapravo ne znamo ni kakva je situacija pacijenta, niti koja je bolnica u pitanju.

Ipak, kako je bolnička hrana u Srbiji na poprilično lošem glasu, pojedini su odmah konstatovali da je sramotno što pacijenti dobijaju takve „pomije“, dok drugi nisu videli nikakav problem u obroku, govoreći da je on izbalansiran i zdrav.

Hteo bih da cujem misljenje clanova ovog suba o bolnickoj veceri i zasto je bitnije zabraniti pusenje u zatvorenom a pacijenti jedu ovo?
by u/cptinsight66 in serbia

„Kakva je to reciklirana povraćka“, „Radije bih jeo tapete sa zidova one ofucane“, napisao je neko ko nije oduševljen ovim bolničkim obrokom.

S druge strane, dosta ljudi je reklo kako jelo deluje ukusno i „ništa mu ne fali“, a neki su podsetili i na to da bi u bolnicama obroci morali da budu prilagođeni stanju pacijenata.

„Meni ovo izgleda kao potpuno normalni obrok. Nikada nisam video problem u bolničkoj hrani, baš je pristojna. Ti, verovatno, ni kući ne jedeš bolje, a znaš da nipodaštavaš bolničku hranu. To nije restoran, pa da dobiješ Karađorđevu.“

„Šargarepa i brokoli su vrlo zdravi. Čak i hleb izgleda kao neki polu beli.“

Pročitajte više

„Šta fali ovome? Deluje lagano za stomak.“

„Da su dali paštetu ili viršle, pa da razumem kritiku, ali ovo je odlično. U momentu kad već ozdravis možeš da dokupljuješ hranu ili da ti neko donosi. Izađu u susret i kad tražiš još.“

„Naravno, može biti bolje ali nije ni katastrofa.“

Bilo je i onih kojima je najviše od svega smetao tanjir.

„Ovde je ružan samo tanjir. Ne vidim šta je problem sa obrokom, zdravo, sveže kuvano, puno vitamina. Deluje i da je hleb crni.“

„Večera servirana u piksli.“

Pročitajte više

„A sve pepeljare su pretvorene u tanjire koliko vidim.“

Ipak, javio se i neko ko zna situaciju s druge strane.

„Igrom slučaja znam osobu koja je radila nabavku hrane za bolnicu. Tako im je mali budžet za hranu da nekad ne mogu da izguraju mesec pa im je fokus najjeftinija a zdrava hrana. Neki pacijenti ni ne mogu jesti ništa jače od gornje slike pa se prilagođavaju njima“, objasnio je.

Pojedini su takođe u komentarima podelili fotografije iz drugih bolnica i porodilišta, koji pokazuju kako još može da izgleda obrok koji se daje pacijentima. Mnogo, mnogo gore i nezdravije.

***

Bonus video: Šundić Vardić: Petina dece u vrtićima ne dobija adekvatne obroke

Komentari

Svi komentari (9)