crnogorac moda
Foto: Privatna arhiva

Kad čujete street style, modna patrola, hit ulični autfit, na šta prvo pomislite? Verovatno ne na Crnogorca u srednjim godinama u crvenim starkama i sa šarenom vunenom torbicom. Ali baš takav jedan gospodin se javio našoj redakciji i predstavio se u zanimljivoj poruci.

Njegovu poruku o tome kako doživljavamo modu i koliko smo zapravo svi postali jednolični prenosimo u celosti.

„Street style patrola, istureno odeljenje za Crnu Goru i Brda, naletela je u Podgorici na ‚staromodnog‘ srednjovečnog Starocrnogorca čiji neobični stajling odudara od korporativnog stajlinga ostatka sveta – crni sukneni sako, crne pantalone, beli vuneni prsluk, bele vunene čarape, šarena vunena torbica, a sve to u kombinaciji sa belom/sedom bradom, srebrenom đušom, crvenom maramom, crvenim starkama i zelenim rej-bankama.

Foto: Privatna arhiva

Umesto komentara ovaj pedesetpetogodišnji službenik Privrednog suda Crne Gore citirao je velikog srpskog pisca Jovana Dućića.

– Najteža bolest današnjeg doba je bolest personalnosti. To se vidi u savremenom društvu gdje je svako nalik na svakog.

Čovjek koji je odista personalan, ima protiv sebe i ljude i konvencije, i na svakom koraku naiđe na netrpeljivost i na neprijateljstvo.

Foto: Privatna arhiva

Danas je društvo povezano više nego ikad – religijom, patriotizmom, evroatlantizmom, državom, strankama, sindikatima, vojskom, klubovima, tajnim ložama, porodičnim tradicijama, konvencijama, a i modom.

Pročitajte još:

Sve ovo neizmjerno uniformiše čovjekov karakter i suzbija razvijanje personalnosti.

Čovjek koji odista ima personalni duh izgleda kao zavjerenik protiv konvencija, neprijatelj društvenih zavjeta, protivnik većine, manijak, izazivač…

Foto: Privatna arhiva

Ideal je odvojiti svoju ličnost od terora grupe i sličiti sebi, a ne cijelom svijetu.

Srdačan pozdrav od staromodnog Starocrnogorca, Branka Rakočevića“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare