Foto: privatna arhiva

Dve glumice, putopisac, fitnes instruktorka, istoričar, bivša novinarka i jedan slavljenik - ispričali su nam svoje priče iz izolacije. O tome šta ih ovih dana čini srećnima i u čemu uživaju.

Njihove priče su deo galerije „Autoportret u doba izolacije„, u kojoj ćemo okupiti vaša lica i vaše male i velike doživljaje iz karantina. Šaljite nam ih! Pričajte nam kako provodite istorijska 84 sata prisilne izolacije, šta vam podiže raspoloženje, čime okupirate pažnju, koga volite, u čemu uživate? Šaljite nam svoje priče i fotografije na [email protected]. Vaše priče su deo istorije koju krojimo svi zajedno.

Miona Marković

Foto: privatna arhiva

Gajim biljke i moram priznati baš mi džigljaju lepo. Plešem po parketu, čitam, treniram live treninge i pitam se zašto smo išli ikada u teretane. Bojim u bojanci za odrasle, gledam serije, kuvam ono što se nikada ne bih usudila jer uzima vremena… Pišem aktivno dnevnik od kako je sve ovo počelo i što bi Danilo Kiš rekao “pisanjem puštam krv” – to bih svima preporučila. Zanimljivo je kada hobiji postaju obaveze i verovatno je ovo jedini takav period u našim životima. Pa ajde da ga iskoristimo.

Tamara Vulović

Foto: privatna arhiva

Highlight dana su mi česte šetnje do terase i naravno treninzi. Slobodno vreme koristim za istraživanje novih stvari i online druženje sa prijateljima u našoj covid group support. 🙂

Marina Ćosić

Foto: Privatna arhiva

Ovaj period koristim da zaista radim ono što nikada ne stižem. Ne samo u jednom danu, nego kontinuirano. Da čitam mnogo više nego inače, da nadograđujem svoje sposobnosti i učim nove veštine. Ali ono što mi je zaista najviše doprinelo nekom novom divnom osećaju je boravak Lakija u stanu. Nikada nisam provela sa kucom više od jednog dana. Sada je on bio sa nama 7 dana. Šetnje, kupanja, hranjenja – definitivno mi nisu teško pali. Jer je igranje i maženje bilo u neograničenim količinama. On je divan krzneni prijatelj koji prekraćuje vreme karantina. A verujem da i vi imate svoje drugare koji jedva čekaju da se poigrate sa njima. Sad je pravi trenutak.

Boris Radošević

Foto: privatna arhiva

Iskren da budem, nisam očekivao da će mi karantin ovako lepo pasti. Kao osoba koja stalno putuje, koju ne drži mesto i koja u prošlosti nije mogla da zamisli da provodi 20h u kući, moram da priznam da mi ovo prija. U poslednje 3 godine retko kada sam kući zbog svojih putovanja, tako da je ovo trenutak kada možemo da se više fokusiramo na sebe.

Pročitaj i:

Iskoristio sam ovaj period da pročitam nešto za svoju dušu, da nešto novo naučim, da sredim svoje fotografije i snimke sa putovanja, da se vratim treninzima i spremanju hrane i ono najbitnije, da provodim više vremena sa porodicom. Najviše mi fali priroda, svež vazduh i obilazak Srbije, ali ne sumnjam da ćemo svi zajedno izaći jači iz cele ove situacije.

Nataša Tomić

Foto: privatna arhiva

Ja sam ona žena sa maskom koja nedeljama proizvodi i poklanja maske svima koji uspeju da me dobiju, pošto je maska od jednog evra postala traženija od vekne hleba ili litre alkohola. Ona koja uporno govori: „Ostanite kod kuće“, a svaki dan se vidi sa bar dvesta ljudi, zbog maske koja glavu čuva. Da nije tog rada, mislim da bih se javila iz ludnice. Stignem sve da uradim do 16h, a nekad sam radila od sumraka do svitanja.

Bane Tođer

Foto: Privatna arhiva

Ako ste se pitali kako izgleda istoričar u doba covid19 koji drži nastavu na daljinu, eto da vam rešim nedoumicu.

Milan Kojić

Rođendan u izolaciji, kupio sam sladoled jer tortu nisam našao a svećice ne duvam iz higijenskih razloga haha.