Foto: Aaron Bastin / Alamy / Alamy / Profimedia

U ovo doba pandemije važno je da ojačamo svoj imuni sistem dobrom ishranom. Kelj je jedna od najzdravijih namirnica, a mi vam donosimo ukusan recept u kojem je zvezda baš ovo povrće.

Ovaj ručak nije skup, a kombinacija ukusa je odlična. A uz to, kelj je jako zdrav i odlična je zimska namirnica.

Prenosimo vam recept „Miss gastro“.

Sastojci:

Pročitajte još:

800 g njoka

250 g očišćenog i narezanog kelja

3 čena belog luka

2 kašike maslaca

2 kašike brašna

350 ml mleka

50 g narendanog čedara

50 g parmezana

1 kašika limunove korice

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Priprema

Rernu treba uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Duboku posudu za pečenje treba namastiti.

Njoke se skuvaju prema uputstvu na pakovanju, ali se minut pre nego što budu gotove ubaci i kelj. Čim se dignu na površinu vode, pomeriti s vatre i ocediti ih.

Zatim u tiganju rastopiti maslac i dodati beli luk. Odmah nakon toga dodati i brašno, pa mleko. Mešati dok se ne zgusne. U gotovi sos ubaciti čedar i limunovu koricu.

Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, preliti sosom i promeštati. Zatim preko posuti i pamezan i peći 20 minuta.

Prijatno!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar