U ovo doba pandemije važno je da ojačamo svoj imuni sistem dobrom ishranom. Kelj je jedna od najzdravijih namirnica, a mi vam donosimo ukusan recept u kojem je zvezda baš ovo povrće.
Ovaj ručak nije skup, a kombinacija ukusa je odlična. A uz to, kelj je jako zdrav i odlična je zimska namirnica.
Prenosimo vam recept „Miss gastro“.
Sastojci:
800 g njoka
250 g očišćenog i narezanog kelja
3 čena belog luka
2 kašike maslaca
2 kašike brašna
350 ml mleka
50 g narendanog čedara
50 g parmezana
1 kašika limunove korice
Priprema
Rernu treba uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Duboku posudu za pečenje treba namastiti.
Njoke se skuvaju prema uputstvu na pakovanju, ali se minut pre nego što budu gotove ubaci i kelj. Čim se dignu na površinu vode, pomeriti s vatre i ocediti ih.
Zatim u tiganju rastopiti maslac i dodati beli luk. Odmah nakon toga dodati i brašno, pa mleko. Mešati dok se ne zgusne. U gotovi sos ubaciti čedar i limunovu koricu.
Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, preliti sosom i promeštati. Zatim preko posuti i pamezan i peći 20 minuta.
Prijatno!
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama: