Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Prste da poližeš.

Ovo testo za picu je nešto što morate probati! Jedini sastojci koji su vam potrebni su ovseno brašno, slatki krompir i začini po vašoj volji. Ovo testo je toliko zdrava da ga zapravo možete jesti svakog dana u nedelji.

Kako se pravi

Procedura za pripremu je tako jednostavna da zahteva samo nekoliko koraka.

Za početak skuvajte slatki krompir, izbodite nekoliko rupa u kori viljuškom i stavite ga na tanjir. Ispecite u mikrotalasnoj jedan po jedan, svaki po pet minuta. Znaćete da je gotov kada budete mogli da ga izbodete do kraja viljuškom.

Ako ne želite da koristite mikrotalasnu, možete koristiti i rernu. Umotajte krompir u foliju i pecite 30 do 40 minuta na 270 stepeni.

Pustite da se krompir malo ohladi, a zatim ogulite kožu i izmerite dve šolje pire krompira. Dodajte ovo u činiju zajedno sa ovsenim brašnom i začinima po želji. Dobro promešajte dok se ne formira loptasti oblik.

Podelite testo na dve loptice pa stavite na pleh. Pokvasite ruke i oblikujte kuglice u kore za picu, debljine oko pola cm. Vlaženje ruke će olakšati rukovanje njima. Pecite testo 15 minuta na 270 stepeni pa izvadite iz rerne, dodajte prelive i pecite još 15 minuta.

Spremljenu picu možete držati u frižideru do tri dana.

Za ovaj recept možete koristiti bilo koje brašno, i u zavisnosti od toga koju vrstu koristite, dodajte malo više ili manje brašna.

Ako ste ljubitelj klasičnih pica koristite mešavinu italijanskih začina a ako želite slatkast ukus dodajte malo cimeta.

Takođe možete korisiti bilo koju vrstu krompira.

***

Bonus video: Domaćinske Priče – Đevrek pizza

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram