Foto: Shutterstock

Ovo su ustipci bez kvasca, oni "brzinski“ kad se nema puno vremena. Uvek su dobar zalogaj, sami za sebe kao brzi doručak, ili večera, a jedu se i uz glavno jelo umesto hleba. Mogu se jesti i uz slatke i uz slane namaze.

Tope se u ustima i sa kajmakom, majenozom i sirom, i sa pekmezom, eurokremom i čokoladnim prelivom. Odlično idu uz sve jer su neutralnog ukusa. Možete i odstupiti od ovog „standardnog“ recepta. Vaša mašta može svašta!

Sastojci

400 g brašna

400 ml jogurta

O autoru:

2 jaja

2 kašičice šećera

3 kašičice soli

1 kesica praška za pecivo

Priprema

Korak 1: Umutiti jaja, pa uz stalno mešanje dodavatiti jogurt, šećer, so, prašak za pecivo i brašno. Brašno dodavati postepeno ,sve dok se ne postigne željena gustina testa (masa treba da bude gušća od one za palačinke).

Korak 2: Pripremljenu masu – kašiku po kašiku spuštati na zagejano ulje i uz okretanje pržiti na srednjoj temparaturi. Obe strane treba lepo i umereno da porumene do zlatkaste boje.

Još recepata Majstora amatera:

Korak 3: Ispržene uštipke vaditi  na papirni ubrus koji će upiti suvišnu masnoću.

Možete i odstupiti od ovog „standardnog“ recepta. Ako ste rešili da uštipke jedete u slanoj varijanti onda u testo možete da dodate  beli luk (u prahu), peršun, mirođiju ili origano naprimer. Za slatku varijantu na raspolaganju su Vam kakao, vanila, cimet, ili šta vam već padne na pamet. Vaša mašta može svašta! Verujem da nećete pogrešiti.

Prijatno, želi Vam Majstor Amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare