Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Pomfrit je verovatno jedna od najomiljenijih vrsta brze hrane, ali svi ljubitelji dobro znaju da često zna da postane mekan i gnjecav ako ga ne pojedete odmah. Bruno Bušet, koji je za Mekdonalds radio tri godine, otkrio je jednostavan način da vaš pomfrit duže ostane svež i hrskav, a to će vam posebno dobro doći ako ga, na primer, kupujete u "drive in-u". Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je uraditi jednostavnu stvar.

„Greška koju svi naprave je ta da zatvore papirnu kesu u kojoj stiže hrana. Verovatno pretpostavljate da će tako zatvorena kesa krompiriće održati toplima. To je pogrešno. Ono što se zapravo dogodi je da se od topline stvori para koja će omekšati krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi“, prenosi njegov savet Lad Bible.

Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ako mislite da će se tako samo ohladiti, Bruno savetuje i kako tome doskočiti.

„U kesi ih obično stave uspravno, ali bolje je da ih položite horizontalno jer će se tako sporije hladiti. Najbolje je da ih stavite na dno, a burgere stavite iznad njih. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantiram“, zaključio je, prenosi Index.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare