njoke
Foto: Shutterstock

Iako je u pitanju testenina, u našem slučaju njoke u sosu pečuraka i nešto pavlake jelo je zaista lagano i krasi ga dopadljiva kombinacija ukusa. Visoke temperature su opredelile recept sa gotovim – kupovnim njokama. Dakle, jelo je jednostavno i sprema se brzo, a i u ovim vrelim danima obećava pravi gastro-užitak.

Sastojci:

500 g gotovih vakuumiranih njoka

malo ulja

O autoru:

Za sos:

1 glavica crnog luka srednje veličine (iseckan na rezance)

500 g šampinjona isečenih na tanke listiće

200 g pavlake za kuvanje

2 čena belog luka

2 kašičice vegete

Foto: Shutterstock

so i biber

2 kašike iseckanog svežeg peršuna

*

rendani parmezan po želji

Još recepata Majstora amatera:

Priprema:

KORAK 1 – priprema sosa: Luk propržiti na malo ulja da postane staklast. Ubaciti iseckane šampinjone i dinstati ih na tihoj vatri 15 minuta dok tečnost ne ispari, a pečurke ne dobiju zlatnu boju. Dodati potom pavlaku za kuvanje i začine (beli luk, vegetu, so, biber), pa dinstati uz stalno mešanje 4-5 minuta. Na kraju ubaciti i peršun.

KORAK 2: njoke spustiti u posoljenu ključalu vodu. Kada isplivaju na površinu, kuvaju se još neki minut i gotove su. Posuti ih, pa promešati sa pripremljenim još toplim sosom. Zato je važno blagovremeno skuvati njoke da se sos ne bi ohladio.

Foto: Shutterstock

Posluženje

Njoke poslužiti još dok su tople sa rendanim parmezanom.

Vinska preporuka

Ja sa ovako spremljenim njokama biram dobar i lepo ohlađen šardone.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Skroz kul puslice iz naše mašte pobegle

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: KELERABA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare