Kada mi se organizam zasiti jakom hranom, a ja postidim kontinuiranih gurmanskih ambicija, pravim ovu smernu obrok salatu. Nema mesa, a svojim sadržajem, ukusom i koloritnošću, odlično prolazi i u gurmanskom i vega staležu.
Svaki put bih se igrao i eksperimentisao u izboru i količini sastojaka.
Pravim je godinama, svaki put drugačiju – nepredvidivo novu.
Bez recepta ili je svaki put bio drugi – novi recept. Ili bolje reći drugi – novi način. Ovaj, današnji „način“ se vremenom ustalio, pa ga stavljam pred vas. Kao podsticaj da i vi nastavite, na još uspešniji – svoj drugi način.
rukola
sardine iz konzerve
maslinke bez koštice
luk mladi ili stari
sveža paprika
sremuš
svež list peršuna
kozji i kravlji beli sir
so i biber
maslinovo ulje
Veći oval ili pica tanjir, obilato prekriti sa rukolom. Preko spustiti komadiće sardine, a obavezno i ulje iz konzerve.
Nadalje, vama znanim redosledom slagati maslinke, peršun, na trakice isečen luk i papriku, koja je dobro da bude crvena i žuta, kako bi razigrala prevladavjuću zelenu boju.
Na kraju posoliti i pobiberiti svežim biberom, lepo rasporediti izmrvljene ili naseckane komadiće belog sir i sve politi maslinovim uljem.
Vinska preporuka
Za mene je to sovinjon blan, najpre zbog kozjeg sira i sremuša, koji su obavezni u mojoj novoj obrok salati.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: