Ćufte su ručak kojem se svi raduju. Uglavnom ih pravimo u paradajz sosu i uz krompir pire, ali postoji sjajan način da ih učinimo još ukusnijim - mocarela!
Ukoliko smesi za ćufte dodate malo ljute kobasice i parmezana, pa sve zapečete sa mocarelom, dobićete ručak iz snova. Nama već polazi voda na usta, a evo kako možete da napravite ovaj sočan specijalitet, koji donosi „Tasty“.
500 grama mlevene junetine
455 grama mlevene ljute kobasice
4 čena smrvljenog belog luka
10 grama iseckanog peršuna
55 grama parmezana
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
2 jaja
240 ml mleka
115 grama prezli
680 ml marinara sosa
200 grama mocarele
Priprema
U velikoj posudi za pomešajte mlevenu junetinu, ljutu kobasicu, beli luk, peršun, parmezan, so, biber, prezle, jaja i mleko. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled ili rukama oblikujte ćufte.
Uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Za to vreme dodajte kašiku maslinovog ulja u tiganje, pa pecite ćufte sa obe strane oko 2-3 minuta dok ne budu napola gotove.
U odgovarajuću vatrostalnu posudu rasporedite nekoliko kašika marinara sosa na dno kako biste sprečili lepljenje. Zatim stavite ćufte u tepsiju i preko njih dodajte preostali marinara sos. Na vrh ćufti izrendajte mocarelu. Pokrijte folijom i pecite na 220 stepeni 25 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi i ćufte ne budu lepo ispečene. Ukrasite peršunom.
Prijatno!
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama: