"Cloud bread" je savršena zamena za običan beli hleb, jer je daleko zdraviji, a jednako je ukusan.
Mnogi ne mogu da zamisle obrok bez obaveznog priloga – hleba. Znamo da je većini beli hleb najukusniji, ali ga mnogi izbegavaju što zbog kalorija, što zbog glutena.
U vreme karantina postali su viralni razni recepti za zdrave hlebove, a možda najukusniji je jednostavan „cloud bread“ – oblak hleb koji se lako priprema a obećava vrhunski ukus.
Osim kao prilog, oblak hleb je odličan za pravljenje sendviča, kao i za kajganu, prenosi Večernji.hr.
Uključite rernu na 150°C da se zagreje. Zatim obložite lim papirom za pečenje. Odvojite belanca od žumanaca u dve srednje činije. Dodajte so u belance i uz pomoć miksera napravite čvrsti sneg.
Zatim u žumanca dodajte krem sir, pa ih ručnim mikserom pomešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Nežno dodajte smesu belanaca u žumance i promešajte. Kašikom vadite smesu i oblikujte šest ili osam komada hleba.
Pecite dok ne poprime zlatnu boju, 25 do 30 minuta. Možete dodati razne začine poput belog luka, ruzmarina ili čak malo narendanog sira.