Ilustracija; Foto: Solaria / Alamy / Alamy / Profimedia

Mančmelou kolač je jednostavan za pripremu, nije previše sladak, a svi ga vole.

Lako je otići do radnje i kupiti mančmelou slatkiš, međutim – kad naučite da pravite brzi mančmelou kolač, to će vam ostati kao plan B.

Sastojci

Za biskvit:

6 žumanaca

10 ravnih kašika šećera

6 punih kašika brašna

3 kašike kakaa

1 vanilin šećer

pola praška za pecivo

200 ml mleka

100 ml ulja

Za fil:

6 belanaca

20 kašika šećera (10+10)

1 vanilin šećer

4 kašike hladne vode

Za glazuru:

150 gr čokolade

5 kašika ulja

5 kašika vode

Priprema

Žumanca umutiti sa šećerom pa dodati vanilin šećer, mleko i ulje. Mikserom sve lepo sjediniti. Brašno pomešati s praškom za pecivo, a zatim ga s kakaom dodati u smesu sa jajima i lepo umešati varjačom (ne mikserom). Izliti smesu za biskvit na pek papir pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C, 20 minuta.

Pročitajte još:

Dok se biskvit peče mikserom mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer pa mutite još. U šerpicu staviti 10 kašika šećera i 4 kašike vode pa ušpinujte – stavite šećer i vodu na ringlu, sačekajte da provri pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodavati u belnaca i mutiti.

Smesu rasporediti po kori i vratiti u rernu koja je smanjena na 120 C još 10 minuta. Glazuru napraviti od čokolade, ulja i vode. Preliti Mančmelou i odmah ga iseći na kocke i ostaviti da se ohladi i stegne, pišu Najbolji recepti.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)