Zoran Živković Foto: promo

Književnik Zoran Živković biće gost ciklusa "Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću" 9. jula sa početkom od 19 sati na mestu nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu.

Živković će u okviru serijala, koji donosi susrete sa eminentnim književnicima i umetničkim stvaraocima i njihovim javnosti još nepoznatim delima, 9. jula čitati odlomke iz romana u nastajanju „Bela soba“ , u sklopu ciklusa „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“.

Pored čitanja odabranih delova romana, koji će biti objavljen kao 12. tom njegove sabrane proze, književnik, prevodilac i univerzitetski profesor će govoriti i o stranim izdanjima svojih knjiga, kao i o pojedinim temama koje su inspirisale njegovo stvaralaštvo. Moderatorka razgovora, koji će biti emitovan i preko Fejsbuk strane Narodne biblioteke Srbije, biće Milena Đorđijević

Ciklus „Pisac u biblioteci“ obnavljen je u godini obeležavanja osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog fonda u Drugom svetskom ratu, a serijal je pokrenut sa ciljem da pisci i umetnički stvaraoci publici predstave svoja nova dela i da tako Kosančićev venac postane prostor sećanja, obnove i stvaranja.

Do sada su se sa publikom na Kosančićevom vencu družili Dušan Kovačević, Milena Marković, Vladimir Kecmanović, Petar Peca Popović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar