Petar Peca Popović
Petar Peca Popović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Muzički novinar i publicista Petar Peca Popović gostovaće 10. juna sa početkom od 18 sati na Kosančićevom vencu u okviru ciklusa "Večeri na Kosančiću", saopštila je Narodna biblioteka Srbije.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke gostuju naši eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja, pod nazivom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“.

Posle Gorana Petrovića, Dušana Kovačevića, Milene Marković, Vladimira Kecmanovića publici na Kosančićevom vencu predstaviće se 10. juna od 18 časova muzički novinar i publicista Peca Popović, koji je početkom godine, u izdanju KOV-a, objavio knjigu „Tragovi u beskraju“, a moderator je Milena Đorđijević.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljene su u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu na ovoj lokaciji.

Ciklus je obnavljen sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac i upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Kosančićev venac tako postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar