Zoran Kesić Foto: Goran Srdanov

Moguće da je ovo problem samo nas nekolicine koji smo se svake godine u Ivanjici lepo provodili, vikali: "dole Vlado!" i prozivali gospodu i gospođe ministarke, i ponekog Dr-a. Ali plašim se da lako može da se desi da i sutra vama neko zakuca na vrata, uzme vam nešto što ste stvorili i kaže: "no, no... ovo je sad naše", Čuj mene - sutra... pa to živimo! Ovim rečima je Zoran Kesić podržao projekat i izložbu "Dešava se Nušić i Jada" kojom umetnici i javne ličnosti ukazuju na goreće probleme u društvu.

Kesić je godinama sa ekipom njuzovaca učestvovao na Ivanjičkoj „Nušićijadi“.

– Mi smo usred čaršije na sceni „Okruglo pa na ćoše“ govorili, podvikivali, poprckivali, provocirali, jedne tople večeri i polivali, a svakako razvaljivali sve one tabue nedodirljivosti i teme koje bi danas i velikom Nušiću bile inspiracija. A onda su 2018. godine lokale vlasti odlučile da se festival mora staviti pod punu kontrolu i da tom sumnjivom licu Nušiću, na „Nušićijadi“ mesta nema. Bez Nušića ostala je samo jada – napisao je Kesić i dodao:

– Prognani organizator one naše, stare Nušićijade – KudeS nastavio je da diverzantski, ilegalno, u po noći, održava plemen nušićizma po brdima i livadama oko Ivanjice, u izbeglištvu na Dorćolu, na televiziji i na internetu.  Ali naše malo ćoše slobode nam je oduzeto. Do sledeće Nušićijade i sledećeg ćošeta slobode za koje se sami moramo izboriti – plava riba, kljukana dinastija! 

Pored njega i Petar Božović, Minja Bogavac, Petar Arbutina, Marko Šelić Marčelo, Dragoljub Draža Petrović, Željko Bodrožić, Maša Mileusnić i Branislav Guta Grubački, isticali su da su se slučajevi progona sumnjivih lica, traženja istine u egzilu, razrešenja bez objašnjenja, dešavali, dešavaju se, i dešavaće se ukoliko građani ne uzmu život u svoje ruke, ali i pruže podršku jedni drugima.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Organizatori „KudeS“ su izložbom „Dešava se Nušić i Jada“ konstatovali da nam se, iz dana u dan, dešava Nušić, odnosno da živimo njegove komade kojima se, ipak, nije lako smejati.

Bonus video: Marčelo – JBG nastup u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare