Zarko Lausevic tokom snimanja serije Kralj
Žarko Laušević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac Žarko Laušević će se, nakon snimanja "Kralja" Zdravka Šotre, priključiti ekipi "Vremena zla", gde će igrati Vukašina Katića, jednu od značajnijih uloga u seriji zasnovanoj na trilogiji romana Dobrice Ćosića čije snimanje počinje u avgustu.

Laušević, koji je nedavno doputovao u Beograd iz Njujorka, snimio je prve scene u ulozi crnogorskog kralja Nikole Petrovića za seriju „Kralj“ u režiji Zdravka Šotre po romanu Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“. Nakon toga, očekuje ga još jedan angažman, i to takav da skoro da neće ni morati da menja kostim epohe. Naime, ponovo će se pojaviti u seriji po delu Dobrice Ćosića, ali će ga publika, koja ga pamti kao gazdu Aćima Katića iz serije „Koreni“, ovaj put gledati u ulozi njegovog mlađeg sina Vukašina.

– Trebalo bi, i ja se radujem tome – rekao je samo kratko uz osmeh Laušević kada smo ga u pauzi snimanja „Kralja“ upitali da li ćemo ga ponovo gledati kao Katića.

Prva klapa serije „Vreme zla“, rađene po trilogiji Ćosićevih romana („Vernik“, „Grešnik“, „Otpadnik“) zakazana je za 5. avgust u Beogradu, a u ekipi ističu da ona neće biti nastavak „Korena“, iako će imati pojedine reference na nju.
„U ‘Vremenu zla’ prelazimo iz 19. veka u jedno, moglo bi se reći, mnogo kompleksnije vreme, mada su vremena uvek kompleksna, vidite šta nam se dešava danas. Dakle, radnja ‘Vremena zla’ odigrava se između dva svetska rata i na samom početku Drugog svetskog rata“, rekao je za Nova.rs glumac Goran Šušljik, kreator i izvršni producent serije, najavljujući njeno snimanje.

Izbor Lauševića, nakon odlično odigrane uloge Aćima Katića u „Korenima“ za ulogu mlađeg Katića u „Vremenu zla“ čini se otud sasvim logičnim. Ali za razliku od Aćima, seoskog gazde i predstavnika lokalnih radikala, njegov sin Vukašin, školovan u Evropi, predstavnik je progresivne Srbije tog doba, obučen „po evropski“, a ne u „gunju i opancima“ kao njegov otac. Vukašin, u knjizi rastrzan između uverenja, osećanja dužnosti i svoje porodice, o njoj počinje da razmišlja tek kada shvata da bi mogao zauvek da izgubi sina Ivana. Vukašinovu suprugu Milenu igraće Nada Šargin, a uloga Ivana poverena je Radovanu Vujoviću.

Oko serije, u čijem su fokusu porodica Katić, braća Dragović, porodica Luković i Petar Bajević, okupljeno je još dvadesetak poznatih glumačkih imena, uz brojne glumce u manjim ulogama.

Serija „Vreme zla“, u produkciji kompanije „United Media“, imaće 15 epizoda, a biće emitovana na kanalu Nova S.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar