kombo glumci
Foto: Arhiva, Instagram/simijonovicisidora, Instagram/pavlemensur

Prva klapa serije "Vreme zla" pašće 5. avgusta u Beogradu, a za veće i manje uloge u seriji rađenoj po trilogiji romana Dobrice Ćosića odabrano je 20 poznatih glumaca, među kojima je i Žarko Laušević, koji je pre nekoliko dana doputovao u Beograd, saznaje portal Nova.rs.

Glavni tok radnje u seriji biće baziran na romanu „Vernik“, ispričao je ranije našem portalu kreator i izvršni producent serije Goran Šušljik, a kroz reminiscencije će se baviti događajima u romanima koji su mu u trilogiji prethodili („Otpadnik“ i „Grešnik“). U središtu priče će se naći porodice Katić, Dragović i Luković, koje čitaoci Ćosićevih romana dobro poznaju.

Glavni junaci u „Verniku“ su Ivan, Milena i Vukašin Katić, a potom i braća Bogdan i Vladimir Dragović, Miško, Nađa i Bora Luković, te Petar Bajević. Milenu bi, prema našim saznanjima, trebalo da igra Nada Šargin, a Ivana Radovan Vujović.

Glumac Goran Šušljik, kreator serije „Vreme zla“ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ulogu Bore Lukovića, odnosno Bore Puba, igraće Nebojša Dugalić, njegovu suprugu Dušanku Nataša Ninković, a Miloša Lukovića (Miška Puba) mladi glumac Pavle Mensur, dok je uloga Nađe poverena Isidori Simijonović. Žarko Laušević, koji u Beogradu trenutno snima seriju „Kralj“, rekao je novinarima da se raduje ulozi u „Vremenu zla“. Laušević je već igrao u seriji „Koreni“ lik Aćima Katića, ali će se sada, kako navode u ekipi serije, naći u ulozi drugog Katića.

Kreator „Vremena zla“, glumac Goran Šušljik (koji će u seriji igrati Petra Bajevića), scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević i reditelj Ivan Živković zamislili su i brojne epizodne uloge, među kojima se pojavljuju i pojedine istorijske ličnosti. Kako smo već pisali, Sergej Trifunović igraće kneza Pavla, a Boris Isaković će igrati Svetozara Vujkovića, šefa zloglasnog logora Banjica.

Serija, koja nastaje u produkciji kompanije „United Media“ ima 15 epizoda, a biće emitovana na televiziji Nova S.

– Počinjemo snimanje 5. avgusta na ulicama starog Voždovca i lokacijama koje će „igrati“ stari Beograd, a u drugoj nedelji idemo na lokacije na Tari, Mokroj gori, u okolini Valjeva, Pirota i Jagodine – potvrdio je našem portalu Šušljik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare