Žarko Laušević/Foto: Zoran Lončarević

Žarko Laušević će se, nakon maestralno odigrane uloge Aćima Katića u “Korenima”, ponovo pojaviti u televizijskoj seriji snimanoj po romanima Dobrica Ćosića, ovaj put u “Vremenu zla”, saznaje Nova.rs.

Snimanje serije “Vreme zla”, po trilogiji Dobrice Ćosića (romani “Vernik”, “Grešnik” i “Otpadnik”) trebalo bi da počne 4. juna, imaće 15 epizoda i biće prikazivana na kanalu “Nova S”. Kreator serije i ovaj put je glumac Goran Šušljik, scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, a reditelj je Ivan Živković, koji je režirao i “Korene”.
U ekipi koja priprema “Vreme zla”, u produkciji „United media“, ističu da “Vreme zla” neće biti nastavak “Korena”, iako će imati pojedine reference na tu seriju.
– Odlučili smo se da uradimo “Vreme zla”, pa ćemo se posle vratiti “Vremenu smrti”, upravo zato da ne bismo pravili nikakve nastavke. „Vreme zla” je žanrovski, stilski i u svakom drugom smislu različito delo od “Korena”. Pojavljivaće se i neki glumci koji su igrali u “Korenima”, a Žarko Laušević će igrati i u ovoj seriji, ali nešto potpuno drugo i, eto, da otkrijemo tajnu, biće jedan od Katića – kaže Goran Šušljik.

Laušević se na televizijske ekrane vratio serijom “Koreni” rađenom po romanu Dobrice Ćosića, a već posle prve epizode, pre godinu i po, na drušvenim mrežana nizale su se pohvale gledalaca gde se nisu štedele reči hvale i za seriju i glumca. “Ovo nije gluma, ovo je neka magija”, samo je jedan od mnogih sličnih tvitova gde se komentariše to kako je Laušević odigrao Aćima Katića.
Zanimljivo je da je ta uloga prvobitno bila ponuđena Aleksandru Berčeku, ali ju je on odbio. Laušević je pročitao scenario, prihvatio da odigra Aćima Katića i briljirao. Glumac je, govoreći za RTS u vreme kada je serija emitovana, rekao da mu komentari gledalaca gode, ističući da će se serija ostati zabeležena u nekom fundusu javnog servisa.