Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, N1

Čuo sam se sa Milenom i dao sam joj bezrezervnu podršku, rekao je za Nova.rs režiser, scenarista i dramaturg Vuk Ršumović, profesor mlade glumice Milene Radulović na master studijama na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK).

Ršumović ocenjuje da naše društvo uvek šalje poruku javnosti da pravda neće biti zadovoljena, te je utoliko više  fascinantna Milenina i hrabrost ostalih devojaka koje su istupile sa jednim veoma važnim ciljem: da spreče dalja zlostavljanja u budućnosti.

– Očekujem da javnost ne dozvoli da se čitava ta stvar zataška, umanji ili relativizuje. Ovo treba da bude svetli primer za sve žene koje decenijama unazad trpe nasilje i zlostavljanja svake vrste, da se organizuju i istupe, i da se kroz institucije, takođe, stvori mehanizam koji će nam svima uliti poverenje da smo zaštićeni i da će počinioci biti kažnjeni. Ovaj slučaj ima snagu da pokrene lavinu i da spreči buduće zloupotrebe autoriteta i moći – navodi Ršumović.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Za Milenu kaže da je otvorena, vredna i pozitivna osoba.

– Kada je došla na prijemni, istog sekunda je bilo jasno da je tu s razlogom. I da ima šta da kaže. Kreativna je i veoma dobro zna šta hoće. Baš zbog tih svojih kvaliteta se jako lako uklopila u klasu. Taj master program, koji je posvećen razvoju TV serija, namenjen je upravo kreativcima koji žele da prošire polje umetničkog delovanja – priča Ršumović.

Naš sagovornik ne poznaje Miroslava Miku Aleksića:

– Moji kontakti s njim su bili „na daljinu“. Kada sam radio kasting za „Ničije dete“ hteo sam da vidim i decu iz Mikine škole, ali on to nije dozvolio s obrazloženjem da ta priča nije dovoljno dobra.

Vuk Ršumović Foto: Printscreen/YouTube/Noć muzeja

Što se tiče metoda u Aleksićevom dramskom studiju, Ršumović komentariše:

– Mislim da ta metoda proističe iz jednog drugog vremena. Vređanje, gvozdena disciplina, vrhovni autoritet, isključivanje roditelja, meni lično je to potpuno strano. To nije okruženje u kom sam ja odrastao ili koje meni prija. Možda su se nekada, u nekom davnom prošlom vremenu, deca tako čeličila za život, ali to ne znači da je ta metoda humana i adekvatna.

Javnost je još u šoku posle ispovesti mlade glumice Milene Radulović (26) u kojoj je obelodanila da ju je Miroslav Mika Aleksić silovao dok je kao maloletna pohađala njegovu školu glume. Ona je uspričala da se to događalo 2012. godine, kada je imala 17, a Aleksić 61 godinu.

Aleksić je priveden i određen mu je pritvor jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje. Broj prijava raste iz dana u dan. On je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i negirao je krivicu. Danas je Milena Radulović bila na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar