Vanja Ejdus, Hana Selimović, Foto: Medija centar Beograd, Vesna Lalić

Teško je pronaći prave reči da bi se opisala tragedija koja se dogodila. Dragi Igore, neponovljiv si i zauvek ćeš to ostati, rekla je glumica Vanja Ejdus povodom smrti reditelja Igora Vuka Torbice.

„S obzirom na to da sam duboko poštovala Igora Vuka Torbicu, kao reditelja, prijatelja i biće, moram da kažem da poštujem i sada ovu njegovu finalnu odluku da napusti svet u kome se nije osećao dobro. Ima nečeg veličanstvenog i uzvišenog u tragici njegove hipersenzibilnosti iz koje je stvarao vanrednu umetnost, ali i koja mu je ovaj svet učinila nepodnošljivim. Dragi Igore, neponovljiv si i zauvek ćeš to ostati. Čuvaću Hanu, obećavam“, kazala je Vanja Ejdus za Nova.rs.

Vanja Ejdus igra u predstavi „Carstvo mraka“, koju je Torbica postavio u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U istom komadu igra i njena prijateljica Hana Selimović, životna partnerka prerano preminulog reditelja, koja se emotivnom porukom oglasila na „Fejsbuku“.

Ejdus kaže da je u kontaktu sa Hanom i da se još ne zna kada će biti komemoracija i sahrana.

Smrt Igora Vuka Torbice (33) izazvala je šok među kolegama, prijateljima i poštovaocima, koji se od sinoć opraštaju od njega na društvenim mrežama.

„Otišao je veliki reditelj“, „Bio je princ teatra, kao što je Branko Miljković bio princ poezije“, „Borac za slobodu“, „Strašan gubitak“, komentari su na „Fejsbuku“ i „Tviteru“.

Ostaće upamćen po predstavama „Carstvo mraka“ (Narodno pozorište u Beogradu), „Razbijeni krčag“ (JDP, Beograd), „Krvave svadbe“ (SNP, Novi Sad), „Tit Andronik“ (Zagrebačko kazalište mladih), „Mizantrop“ (HNK „Ivan Pl. Zajc“, Rijeka), „Don Žuan“ (NP „Toša Jovanović“, Zrenjanin), „Tartif“ (Narodno pozorište Sombor), „Priče iz Bečke šume“ (Gradsko dramsko kazalište mladih, Zagreb), „Hinkeman“ (Zagrebačko kazalište mladih).

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare