Vanja Ejdus i Igor Vuk Torbica Foto:Medija centar Beograd/Luka Stanzl/PIXSELL

Najveća želja mi je, nakon Igorovog odlaska, da shvatimo da je potrebno da se više volimo i osluškujemo. Sve drugo je manje bitno, poručila je glumica Vanja Ejdus govoreći o smrti mladog reditelja Igora Vuka Torbice.

“Zapitana sam zbog čega jedni druge ne hvalimo više dok smo živi, ne praštamo lako posebnost i dar, ne tapšemo češće jedni druge po ramenu, kao što to činimo kada neko ode. Možda bi ovaj već tako komplikovani život olakšali većom podrskom jedni drugima. Nažalost, društvo smo koje mnogo radije kažnjava, ogovara, pljuje i kritikuje nego što prilazi da pomiluje. Čak iako se pohvalimo, ogovaramo se iza leđa. Valjda je to u ljudskoj prirodi, ali ima nešto i do društva. Najveća želja mi je, nakon Igorovog odlaska, da shvatimo da je potrebno da se više volimo i osluškujemo. Sve drugo je manje bitno. Tako nekako”, napisala je Vanja Ejdus na svom profilu na Fejsbuku.

Reditelj Igor Vuk Torbica (33) tragično je preminuo u Rovinju. Za sobom je ostavio dva oproštajna pisma, jedno svojoj životnoj partnerki Hani Selimović, a drugo nekadašnjoj profesorki Alisi Stojanović. Vanja Ejdus igra u predstavi „Carstvo mraka“ koju je Torbica postavio u Narodnom pozorištu, zajedno sa Hanom Selimović.

Vanja kaže da je u kontaktu sa Hanom, a u izjavi za Nova.rs navela je da je „duboko poštovala Igora Vuka Torbicu kao reditelja, prijatelja i biće“ i poručila je da će „čuvati Hanu“.
Od mladog reditelja oprostile su se njegove kolege i prijatelji iz celog regiona. Iz Zagrebačkog kazališta mladih, gde je mladi reditelj radio predstave, saopšteno je da će poslednji ispraćaj Igora Vuka Torbice biti organizovan u najužem krugu porodice, a da je komemoracija zakazana za 7. jul.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare