Ispraćaj Torbice u najužem krugu, oproštaj u Zagrebu 7. jula

Kultura 19. jun. 202015:50 > 16:23
Podeli:
Igor Vuk Torbica, Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Komemoracija tragično preminulom reditelju Igoru Vuku Torbici zakazana je za 7. jul u Zagrebačkom kazalištu mladih, saopšteno je iz ove pozorišne kuće.

„Posljednji ispraćaj preminulog redatelja Igora Vuka Torbice organiziran je u najužem obiteljskom krugu zbog novih epidemioloških mjera. Zagrebačko kazalište mladih oprostit će se od dragog kolege i prijatelja Igora na komemoraciji u ZKM-u, 7. srpnja 2020. O satnici održavanja komemoracije pravovremeno ćemo izvijestiti javnost i prijatelje kazališta“, saopšteno je iz uprave ovog teatra.

Foto:Screenshot/zekaem.hr

U Zagrebačkom kazalištu mladih zahvalili su se na razumevanju i izrazima saučešća.

Igor Vuk Torbica trebalo je da režira u ZKM. Tragično je nastardao u Rovinju 16 jula.

Pročitajte još:

„Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju“, saopštili su porodica i prijatelji preminulog reditelja.

„’Hinkeman’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tartif’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali“, navodi se u saopštenju.

 

Zagrebačko kazalište mladih je na svojoj stranici postavilo i in memoriam.

„Trenutak u kojem se tragično prekine mlad život, trenutak je u kojem u jednom svom dahu zastane čitav svijet. I potpuno je nevažno radi li se ovdje o pokušaju racionalizacije neobjašnjivog, ili tek naivnom načinu na koji možemo potražiti utjehu u trenucima potpunog besmisla, jer u slučaju gubitka Igora Vuka Torbice, riječ je prije svega o činjenici. Kazalište je zastalo, svjesno da je negdje iz dubine njegova srca zaista izvučena životna sila koja ga je gradila autentičnim rukopisom koji će biti nemoguće nastaviti ili nadopisati“, navodi se u in memoriamu ZKM.

 

 

Komentari

Vaš komentar