Foto:Nemanja Jovanović

Beogradski sastav "Van Gog" premijerno je emitovao video spot za novu, elektrik verziju pesme "Glas" na društvenim mrežama i zvaničnoj Jutjub kanalu grupe. Video klip snimljen je na koncertu u Belekspo centru, 2016. godine, kojim je grupa proslavila tri decenije postojanja.

Pesma „Glas“ prvi put je objavljena na albumu „Svet je moj“ 1991. godine, a „oživljavanjem“ stare numere u lajv varijanti članovi benda su poželeli da stave u prvi plan manje poznate kompozicije iz svog opusa. Takođe, time se nastavlja „tradicija“, započeta tokom karantina i policijskog časa, predstavljanja numera sa početka karijere beogradskog rok sastava.

Pesma „Glas“, za koju je pušten video klip, izvedena je u drugom poglavlju velikog koncerta 2016. godine pod nazivom „Elektrik“, a ceo nastup ovekovečen je na DVD izdanju „Accoustic & Electric“ uz knjigu Zvonimira Ðukića Ðuleta „More bez obala“.

Grupa je nedavno snimila u svojoj režiji spot za pesmu „Više te ne volim k’o pre“ u ciklusu „Proba za novo doba“ sa poslednjeg albuma, i gledanost na Jutjub kanalu grupe je sve veća, a sa spomenutog koncerta u Belekspocentru nedavno su pustili i lajv verziju pesme „Polje snova“, uz želju članova benda – Ðuleta, Srbe i Dragana da dele lepa sećanja i radosne rokenrol trenutke, dok ne budu bili u prilici da se ponovo druže sa publikom uživo.

Podsetimo, frontmen benda Zvonimir Đukić Ðule je u septembru dobio nagradu „Strune od svetla“ za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u bluz i rok muzici.

„Uživajte, pevajte i plešite, mislimo na vas!“, poručio je rok trio u objavi na Fejsbuk strani benda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare