Performans trupe „Berlin balet kompani“ pod nazivom “Sirenin klub”, sa potpuno novom produkcijom, muzikom i koreografijom izveden je večeras u Dorćol placu u Beogradu. Prenos ste ekskluzivno mogli da pratite na Nova.rs.

„Sirenin klub“ predstavlja jedinstvenu fuziju klasičnog baleta i tehno muzike, a autorski ga potpisuju koreografi Aleksandar Abdukarimov, Aršak Galumian i Oleksandr Špak, koji su udružili snage sa Markom Nastićem, jednim od najpopularnijih regionalnih di-džejeva.

Momci iz berlinske kompanije izjavili su za „Novu“ da se na jednom okupljanju ljudi iz sveta kulture u Solunu rodila ideja za ovaj projekat. „Želeli smo da stvorimo nešto novo, da menjamo percepciju doživljaja kulturnih događaja i da približimo balet mlađim generacijama“, navela je ekipa iz berlinske kompanije. Pošto žive u Berlinu, gradu kojem je tehno muzika deo DNK kulture, inspiracija im je, kako kažu, naišla iz jednog projekta u planetarno popularnom berlinskom tehno klubu „Berghajn“ od pre desetak godina. „Trojica najboljih di-džejeva iz kluba su puštali tehno, a troje koreografa „Nacionalnog baleta Berlina“ su napravili koreografiju za performans na tu muziku. Pošto su imali veliki uspeh, nadam se da ćemo i mi“, rekli su koreografi.

Performans pod nazivom “Sirenin klub” baletske trupe Berlin balet kompani u Dorćol placu Foto:Vladimir Borović

Marko Nastić je takođe veoma zadovoljan neobičnom saradnjom.

„Veoma mi se svidela ova saradnja, nadam se da ćemo biti rasprodati. Radujem se ovom novom projektu, super je ekipa i ovo je nešto sasvim novo za mene“, rekao je Nastić, dodajući da mu se izuzetno svidelo da eksperimentiše.

Performans pod nazivom “Sirenin klub” baletske trupe Berlin balet kompani u Dorćol placu Foto:Vladimir Borović

Koreografski trio kaže za Novu da im je inspiracija delimično došla iz jednog projekta u planetarno popularnom berlinskom tehno klubu “Berghajn” od pre desetak godina.

– Trojica najboljih di-džejeva iz kluba su puštali tehno, a troje koreografa “Nacionalnog baleta Berlina” su napravili koreografiju za performans na tu muziku. Pošto su imali veliki uspeh, nadam se da ćemo i mi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar