Foto: Marko Đoković/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Beogradska filharmonija pozvala je publiku da, umesto na Kolarcu, sluša koncerte našeg orkestra kod kuće.

Nakon što je poklonila programe za najmlađe, Beogradska filharmonija najavila je raznovrsni sadržaj koji se može svakodnevno pratiti na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama. Poseban poziv publici upućen je za tradicionalne koncerte petkom koji će takođe biti emitovani onlajn.

– Da mi je pre samo par meseci neko rekao da će prva asocijacija na Koronu biti epidemija, a ne muzički znak za produženje pauze, note ili makar pivo posle koncerta, ne bih mu verovao. Ova Korona nas je razdvojila… ali, zamislite kako bi danas izgledala naša izolacija da nemamo internet – poručio je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, i dodao da će ponuditi „more kvalitetnih i dostupnih sadržaja“.

Ponedeljkom će nastupati „Filharmoničari u izolaciji“, blogovi muzičara iz orkestra koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred nama.
Utorkom će se obraćati gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari čiji su nastupi bili planirani, a sprečeni su da dođu.
Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive.
Četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti.
Petkom će se prikazivati onlajn omiljeni nastupi orkestra.
Za dane vikenda, planira se putovanje kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i „nezaobilazan muzički humor“, poručuju iz Filharmonije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram