Foto: ULUPUDS

Izložba “Igra tišine” Jelene Bjelice biće otvorena u sredu, 23. avgusta u 19 časova u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu.

Serija radova koje izlaže nastala je u 2022. i 2023. godini, a dela su rađena u tehnici akrilik na platnu.

Foto: ULUPUDS

Promišljanje i preispitivanje prirodnih, ljudskih, ličnih tokova, teme su kojima se često vraća, istakla je umetnica i dodala:

– Biološki procesi i impulsi, emotivne reakcije na njih i neposredni kontakt sa prirodnim okruženjem osnovni su motiv za prevazilaženje okvira unutar kojih se krećem, postavljajući sebi pitanja i tražeći odgovore. U pokretu tela, kao osnovnom i sebi svojstvenom primarnom izrazu, pronašla sam izazove, radost, tišinu, slobodu. Slike, vizije, pokreti, senzacije, doživljene u trenucima kretanja kroz prirodu, fascinirali su me i inspirisali da stvorim seriju radova na tu temu.

Ovom likovnom celinom umetnica zaokružuje jednu životnu etapu kroz koju su nastali radovi “Igre tišine”.

Foto: ULUPUDS

Jelena Bjelica je u Novom Sadu 1974. godine, gde je diplomirala na Akademiji umetnosti, odsek grafika kod prof. Živka Đaka. Samostalna je umetnica, izražava se kroz crtež, grafiku, sliku. Bavi se pedagoškim radom. Izlagala je na više od šezdeset kolektivnih žiriranih izložbi: Makedonija, Hrvatska, Španija, Argentina, Francuska, Grčka, Rumunija, Kanada, SAD, Švajcarska, Austrija, Indija. Učestvovala je na brojnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade za grafiku malog formata od Ministarstva kulture republike Srbije, Grafički kolektiv, Beograd, 2000. Članica je SULUV-a, ULUPUDS-a i Likovnog kruga. Živi i stvara u Novom Sadu.

Izložba traje do 1. septembra 2023. godine.

Bonus video: Spoj modernog i tradicije: Izložba pirotskih ćilima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar