Avišaj Koen/Foto: EPA/ALFREDO ALDAI

Koncert jednog od najpoznatijih džez muzičara današnjice, izraelskog kontrabasiste Avišaja Koena, nakon dva odlaganja, biće održan 23. aprila u Kombank dvorani, najavili su organizatori iz Beogradskog džez festivala.

Aprilski koncert će biti treći Koenov nastup u Beogradu, podsećaju organizatori u saopštenju. Takođe, novi datum ujedno predstavlja i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da slavni izraelski džez umetnik ponovo dođe u srpsku prestonicu.

Podsetimo, Koenov koncert sa njegovim novim triom prvobitno je bio najavljen za prošli april, a potom za decembar 2020. godine, u okviru Beogradskog džez festivala. Međutim oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Novi termin održavanja koncerta Avišaj Koen Trija jeste petak, 23. april 2021. u Kombank dvorani, sa početkom u 19 časova. Na nastupu u Beogradu kontrabasista će predstaviti svoj novi, 17. po redu, album „Arvoles“ i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti: azerbejdžanski pijanista Elčin Širinov i izraelska bubnjarka Roni Kaspi, koja iako ima samo 20 godina, već 14 je u muzičkim vodama.

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu kada su još bile u usponu.

Tek kada je kretao u globalni muzički „osvajački pohod“, još 2007. godine nastupio je prvi put na Kolarcu. A 2016. godine vratio se pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala, okupivši više od dve hiljade ljudi na koncertu u Sava centru.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar