Filharmonija
Ivan Tasovac Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

"Kada novinar sportske rubrike ne razlikuje violinu od kontrabasa, to ne mora da predstavlja problem, ali ukoliko dotični ne razlikuje penal od kornera, ili skijanje od boćanja, situacija se drastično menja i takav novinar zasigurno postaje predmet opravdanog podsmeha", piše Ivan Tasovac u reagovanju dostavljenom našem portalu na tekstove Nove.rs: "Slučaj 'dvorana': Bez presedana u istoriji naše arhitekture" i "Filharmonija u dvorani od 120 miliona evra na Ušću".

„Kada Slobodan Maldini, koji prati arhitekturu u ‘Večernjim novostima’, a u slobodno vreme se svađa sa spomenikom Stefanu Nemanji, ne razlikuje anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za deo Bloka 13, koji je raspisan radi provere prostornih i funkcionalnih kapaciteta lokacije i kasnije izrade urbanističko-planske dokumentacije, od međunarodnog konkursa za idejno rešenje nove zgrade Beogradske filharmonije – to više nije samo pitanje njegove očigledne nekompetentnosti već predstavlja kontinuirano i zlonamerno dezinformisanje čitalaca.

Ukoliko gospodin Maldini, dodatno, ima subjektivni osećaj da je jedan anketni konkurs „propao“, iako je on uspešno sproveden i završen, na osnovu čega su doneseni i usvojeni urbanistički planovi i sada, po prvi put, raspisan međunarodni konkurs za idejno rešenje novog doma Beogradske filharmonije – potpuno je opravdana sumnja u njegov zdrav razum. To ga možda i oslobađa odgovornosti za izgovorene nesuvislosti, ali predstavlja profesionalni propust uredništva Nove S, koja lične fantazije i frustracije pomenutog gospodina preuzima kao „činjenice“ i servira ih i u drugim svojim člancima.

U nadi da će gospodina Maldinija neko stručan podučiti o razlikama između arhitektonskih kornera i penala, i da će mu, generalno, biti bolje, šaljem mu srdačne pozdrave.

S druge strane, što se tiče novinarke Jelene Koprivice i urednika vašeg portala, bilo bi poželjno da malo temeljnije pristupate temama o kojima pišete i, u skladu sa svojim mogućnostima, pokušate da umanjite obim lažnih vesti koje iz članka u članak širite o navodno poništenim konkursima, skandalima, plagijatima Opere u Oslu i sl.

Na pitanja vašeg portala, koja je početkom ove nedelje poslala Jelena Koprivica, odgovoriću čim obavim konsultacije sa kokoškama iz Morovića.

Ostajte mi zdravi i veseli“, navodi Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, u dopisu portala Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare