Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dugoočekivani mjuzikl „Flešdens“ premijerno će biti izveden u Pozorištu na Terazijama u petak i subotu, 19. i 20. novembra, i to sa dve ravnopravne podele.

Ovaj istoimeni filmski hit iz 1983. godine u režiji Adrijena Lina sa Dženifer Bils i Majklom Nurijem u glavnim ulogama, na sceni beogradskog pozorišta režira Vladan Đurković. Biće to, kako je najavljeno, složenija priča i sa mnogo više muzike nego u filmu. Autori libreta su Tom Hedli i Robert Keri koje je na srpski preveo Slobodan Obradović, a Robi Rot je komponovao dvadesetak novih songova.

PROČITAJTE JOŠ

U središtu ove ljubavne priče je Aleksandra Aleks Ovens, koja danju radi u čeličani a noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere. Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli koji se u nju zaljubljuje. Njena najbolja prijateljica podstiče je da ostvari svoj san i da se prijavi za audiciju za uglednu akademiju Šipli…

Za ovaj mjuzikl Pozorište na Terazijama je organizovalo audiciju na kojoj su odabrani mladi umetnici. U ulozi glavne junakinje Aleks smenjivaće se Nevena Nerandžić i Mina Nenadović a njenog partnera Nika tumačiće Slaven Došlo i mladi Arsenije Tubić.U ulozi Hane, balerine u penziji koja podržava Aleks, nastupiće nekadašnja prvakinja „Pozorišta na Terazijama“ Tanja Bošković.

Autor orkestracije je Aleksandar Sedlar, a koreografkinja Milica Cerović. Dirigenti su Vesna Šouc i Milan Nedeljković, kostimografkinja Jelena Stokuća i scenograf Marija Kalabić.

Do kraja meseca, „Flešdens“ je na repertoaru 26, 27. i 28. novembra.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare