Foto: Promo/Focus Features

Strani film "Nećeš biti sama" (You Won’t Be Alone), koji je snimljen u Srbiji, uvršćen je u glavnu selekciju prestižnog Filmskog festivala Sandens, na kojem će u januaru doživeti i svetsku premijeru.

Film, u potpunosti snimljen kod nas, deo je glavne, takmičarske selekcije Sandensa, a svetska premijera zakazana je za 28. januar na čuvenom festivalu, saopštio je distributer „Focus Features“.

Ostvarenje „You Won’t Be Alone“ (Nećeš biti sama) je natprirodni horor triler, a kao reditelj i scenarista potpisuje ga Goran Stolevski, australijski sineasta rođen u Makedoniji.

Glavnu ulogu u filmu, koji će premijeru imati na festivalu koji je osnovao Robert Redford, tumači  Numi Rapas, švedska glumica ovenčana Bafta nagradom, najpoznatija po ostvarenjima „Devojka sa tetovažom zmaja“, „Šerlok Holms: Igra senki“, „Prometej“, „Prljava isporuka“.

Pored Rapasove u filmu igraju rumunska glumica Anamaria Marinca, Alis Englert, Karloto Kota, Sara Klimoska…

Veliki deo filmskog ansambla čine i glumci iz naše zemlje, među kojima su: Dobrila Stojnić, Đorđe Mišina, Đorđe Živadinović Grgur, Sofija Jeremić, Marija Opsenica, Mladen Vuković…

Više od 150 srpskih filmskih radnika bilo je deo snimanja ovog ostvarenja. Film je snimljen je u izolovanom planinskom selu Pokrevenik koje se nalazi na 700m nadmorske visine na Staroj planini. Pokrevenik je jedinstven po svojim kamenim kućama i kamenim krovovima. Pored nedirnute prirode i prelepog pogleda na okolna brda, selo ima poseban šarm i energiju zahvaljujući ljudima koji tamo žive. Svi stanovnici, zajedno sa predsednikom sela, Slavkom Kostadinovićem, pomagali su filmskoj ekipi svakog dana, dozvoljavali joj da koristi njihove kuće, štale, livade i šume za snimanje.

– Razmotrili smo preko 100 sela u čitavoj Srbiji i na kraju smo se odlučili za Pokrevenik kao ključnu lokaciju filma. To je izuzetno i predivno mesto, sa mnoštvom očuvanih starih kuća i prelepom prirodom. I svi su nam pružili neverovatnu podršku za snimanje filma – reči su Džonatana Ingliša, iz produkcijske kuće „Balkanik medija“, koja je jedna od kompanija, producenata ovog ostvarenja.

Tokom pripreme i snimanja filma, ekipa je gotovo pet meseci radila i živela oko Pokrevenik sela. Veliki deo budžeta za snimanje potrošen je u toj oblasti i, u znak zahvalnosti za svu velikodušnost prema ljudima koji tamo žive, produkcija je renovirala kuće i štale koje su bile stare i ruinirane, kao i staru zgradu ambulante i pristupni put ka selu.

Osim u Pokreveniku, film je sniman na još nekoliko lokacija na Staroj planini, kao što su reke Pakleštica i Visočica, vodopad Tupavica. Jedna od najznačajnijih scena u filmu snimljena je u Petničkoj pećini kod Valjeva.

Bonus video:

Filmske lokacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar