Sumnjivo lice Foto:Promo

Predstava "Sumnjivo lice" Reflektor teatra biće izvedena večeras od 21 sat u "Dorćol platzu" čime ovaj nezavisni teatar nastavlja svoju letnju sezonu "Postistina je laž" na otvorenom. Koncept i režiju "Sumnjivog lica" potpisuje Vojkan Arsić, a izvedbeni tekst i dramaturgiju Milena Bogavac. Čitaoci portala Nova.rs imaju prilike da osvoje 2x2 ulaznice za večerašnju predstavu putem našeg zvaničnog Instagram profila "nova.rs_portal".

Ova verzija Sumnjivog lica jeste predstava po komadu, ali i o komadu Branislava Nušića, koji se nalazi na spisku obavezne lektire za učenike i učenice svih osnovnih škola u našoj zemlji. Kao jedan od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, „Sumnjivo lice“ se u široj javnosti percipira kao laka, bezbrižna komedija.

PROČITAJTE JOŠ

U ovoj postavci, otvara se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije. Umesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja antisistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu. „Sumnjivo lice“ tretiriraju kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan do danas.

U predstavi igraju Zoran Pajić, Jelena Bogavac/Aleksandra Cucić, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić.

Dva najkreativnija odgovora na pitanje „Koje su karakteristike Sumnjivog lica“ dobiće dve karte za večerašnju predstavu. Na pitanje možete odgovoriti na našem Instagram storiju. 

Predstava „Sumnjivo lice“ biće druga izvedba Reflektor teatra u pozorišnoj sezoni „Postistina je laž“ koju je otvorila predstava „Muškarčine“ 16. juna.

Nakon „Sumnjivog lica“, najavljena je i predstava „Esktremizam – Kako ja ovo sinu da objasnim?“ za 23. jun od 21 sat.

O novoj sezoni za portal Nova.rs govorio je nedavno direktor „Reflektor teatra“ Marko Panajotović.

Sve informacije o repertoaru, ulaznicama i drugim sadržajima koje “Reflektor teatar” priprema, mogu se videti na sajtu www.reflektorteatar.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar