Stefan Kapičić
Stefan Kapičić Foto: Art Garcia / ddp USA / Profimedia

U našem glavnom gradu je u toku snimanje američkog dugometražnog igranog filma „Kuća lenjivca“ (Slotherhouse). Reditelj filma je Metju Gudhju. Pored snimanja i deo vizuelnih efekata biće rađen u Srbiji, za šta je e zadužena ovdašnja kompanija Digitalkraft, piše FCS. Posebno pojavljivanje u filmu kao specijalni gost ima i u svetskim razmerama uspešni Stefan Kapičić.

Pročitajte još:

Na filmu rade i brojni autori na čelnim pozicijama kao što su scenograf Nikola Berček i kostimografkinja Jovana Božović. Za kaskade je zadužen Slaviša Ivanović. Među velikom glumačkom podelom našli su se i srpski glumci glumci: Milica Vrzić, Tijana Upčev, Anamarija Serda, Jelena Rakočević, Jelena Kosara, Đorđe Mišina i drugi.

„Slotherhouse je komičan triler sa likom koji će ubrzo postati ikoničan. Taj lik je krznasta verzija Čakija (iz „Dečije igre“) sa skladnom mešavinom horora i humora. Film poseduje elemente klasičnih slešera iz osamdesetih i ranih devedestih godina prošlog veka, ali po meri novih generacija“, rekao je Bred Fauler, scenarista i producent o ovom ostvarenju.

Sinopsis otkriva: Film se bavi studentkinjom koja je opsednuta tehnologijom i kojia očajnički želi da joj se vršnjaci dive. Njen cilj je da bude da bude na čelu kuće sestrinstva i na putu ka tom naumu ona nabavlja ljupkog i neodoljivog ljubimca za tu kuću. Kad sazna da je ona oteta iz kuće, ljubimac kreće u ubiliački pohod po kući. U svojoj srži, ovo je komičan triler sa izvesnim elementima horora. Ubistva su, kažu, krajnje jedinstvena i zabavna, a likovi u filmu su samosvojni.

„Za Beograd smo se odlučili i stoga što je naš izvršni producent Ivan Astrovski (radio i na filmu Cabin Fever) već radio na projektima ovde. A nakon što smo videli film „Plen“ (Crawl), osetili smo da bismo zapravo mogli da stvorimo uverljiv američki film ovde, u Beogradu. Talenat ekipe i podrška ovdašnje zajednice je neverovatna. Osetili smo da ćemo ovde sasvim lergitimno uspeti da izguramo film koji se zbiva u sestrinstvu američkog koledža. Za to iskazujemo ogromnu zahvalnost našim partnerima iz ovdašnje kuće Talking Wolf Productions, koji su sve to i omogućili“, navela je producentkinja Kedi Lanigen, piše FCS.

„Producent Džonatan Ingliš me je spojio sa producentima filma „Kuća lenjivca“ jer je shvatio da je to nešto što bi mene zanimalo da radim, s obzirom na to da sam veliki ljubitelj horor filmova i generalno filmova iz osamdesetih, a ovaj scenario je bio upravo u najboljem stilu filmova „Gremlini“ i „Dečja igra“. Snimanje se odvija besprekorno već četiri nedelje na lokacijama u Beogradu, koje glume Panamsku prašumu i američki gradić, u kojem se nalazi veliki univerzitetski kampus sa kućom sestrinstva u kojem se dešava glavni deo radnje. Najveći deo filma snima se u Belom Dvoru, koji „glumi“ sestrinstvo. Zahvaljujući podsticajima koje daje naša Vlada, kao i visokom profesionalizmu naših filmskih autora i radnika, u mogućnosti smo da ugostimo filmske produkcije iz celog sveta. Našoj producentskoj kući je ovo već drugi filmski servis ove godine. Strani producenti su prezadovoljni i uvek žele da se ponovo vrate u Srbiju”, izjavio je Milan Todorović, koproducent.

Premijera je planirana za leto sledeće godine.

Bonus video: Katarina Radivojević: Zona Zamfirova je čedna, Cona u „Nečistoj krvi“ je grešna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar