Foto: Sombor film fest/Promo

Treći Somborski filmski festival, planiran od 10. do 13. jula, odložen je za početak avgusta i biće održan u novom terminu ukoliko se za to steknu uslovi i uz obavezno obraćanje Zavodu za javno zdravlje za preporuke, saopštio je danas organizator, Kulturni centar „Laza Kostić”.

„Imajući u vidu da je situacija sa virusom Kovid-19 u zemlji dovela u pitanje dolazak brojnih najavljenih gostiju iz sveta filma iz Srbije, kao i preporuke Kriznog štaba za suzbijanje pandemije, organizatori smatraju da je odgovorno i svrsishodno odložiti programe za avgust, a onda ih održati u punom, planiranom obimu“, navedeno je u saopštenju.

Somborski filmski festival biće održan ove godine treći put, a na repertoaru će se naći 11 filmova u četiri selekcije: Glavni takmičarski program, Kultni klasici, Panorama švedskog filma i Nostalgija.

Pročitajte još:

Planiran je i prateći program koji će obuhvatiti promocije knjiga, filmova i koncert Jelene Tomašević.

Ovogodišnji koncept podrazumeva isticanje savremenog domaćeg stvaralaštva, odnosno kultnih kinematografskih ostvarenja našeg podneblja, kao i odabrana dela evropskog filma.

Ulaz na sve programe Somborskog filmskog festivala biće besplatan i biće realizovan na otvorenom, u Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, Dvorištu Županije i na Trgu Svetog Đorđa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar