Milica Vuckovic
Milica Vučković Foto:kunst.weekly

Novi Frenzen, eseji Čarlsa Simića, poslednja knjiga Roberta Bolanja, popularni Bakman, aktuelni Jun Fose, knjiga o Lars fon Triru… I još svašta nešto od novih naslova nećemo videti na Sajmu knjiga koji je otkazan, ali zato hoćemo u knjižarama, ali i kod nas na portalu. Danas predstavljamo izdanja kuće "Booka".

Domaće izdavačke kuće su za Nova.rs poslale po tri naslova knjiga koje su im bili favoriti za Sajam knjiga kojeg ipak neće biti.

Mi ćemo ih svakodnevno objavljivati na portalu da bi našim čitaocima pomogli u izboru prave literature za ovu jesen. Danas predstavljamo izdavačku kuću Booka i njihova tri predloga.

„Smrtni ishod atletskih povreda“ – Milica Vučković

Milica Vučković, “Smrtni ishod atletskih povreda“ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Apsolutni letnji i jesenji hit, knjiga koja je za manje od tri meseca doživela tri izdanja i postala pravi kulturni fenomen.
Vrhunska književnost sa vrlo aktuelnom i nažalost retko obrađivanom temom i preko potrebna literatura za emancipaciju novih generacija.

„Sjaj“ – Rejven Lejlani

Knjiga Sjaj Foto: Booka

Debitantski roman najtalentovanije mlade američke spisateljice pobrao niz prestižnih književnih nagrada od kako se pojavio.
Ispričan u prvom licu, upečatljivim i neobuzdanim narativnim glasom, Sjaj na intiman i duhovit način opisuje šta danas znači biti mlad, kako se nositi sa usamljenošću i na koji način naći svoje mesto u svetu.

„Vraćena“ – Donatela di Pjetrantonio

Foto: Promo

Istrgnuta iz udobnosti života jedinog deteta dobrostojeće porodice, devojčica biva vraćena, bez objašnjenja, siromašnim roditeljima. Zbunjenost glavne junakinje je potresna, baš kao i njeno naivno uverenje da je u pitanju greška. Snagu da se prilagodi i izgradi nov i postojan osećaj vlastite vrednosti naći će u odnosu sa sestrom za koju donedavno nije ni znala.
Nagrađivan roman koji je samo u Italiji prodat u više od 200.000 primeraka i koji je autorki doneo poređenje sa Elenom Ferante.

Bonus video: Đorđe Matić: Lepa Lukić i Ivo Andrić su direktno povezani