Foto: Promo

Roman "Damin gambit" Voltera Tevisa, po kom je snimljena istoimena hit serija, preveden je na srpski i od pre nekoliko dana je u prodaji, a iz izdavačke kuće „Vulkan“ saopšteno je da se knjiga može nabaviti i uz 20 odsto popusta ako je čitaoci naruče preko njihovog sajta.

Serija „Damin gambit“ u režiji Skota Franka, sa Anjom Tejlor Džoj u ulozi nekonvencionalne šahistkinje traumatičnog detinjstva Bet Harmon, premijerno je prikazana jesenas na Netfliksu i odmah je postala hit. Već u prvom mesecu pogledalo ju je više od 62 miliona korisnika ove platforme, a do kraja godine proglašena je i najgledanijom mini serijom u 2020. godini. Serija je zasnovana na romanu američkog pisca Voltera Tevisa iz 1983. godine.

„Delo veličanstvenog proznog zapisa i specifične britkosti nadahnulo je kreatore čuvene serije koja je knjigu približila mladim generacijama. Ovaj roman nemoguće je svrstati u uobičajene kategorije. To je priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, prepuna obrta i jakih emocija. Ako vam se dopala serija, dovoljno je reći da je knjiga mnogo, mnogo bolja“, opisuju „Damin gambit“ u izdavačkoj kući „Vulkan“.

Priča prati Bet Harmon, dete odraslo u sirotištu sredinom 20. veka, kojoj se život menja kada pokaže talenat za šah. Vremenom pruža sve bolje partije, ali otkriva i pilule koje je dele od stvarnosti, a okruženje u kom se našla pored glamura kakav prati velike turnire je i pun podmuklih spletki…

Iako nije potrebno biti šahovski majstor da bi se pratila serija i dovoljno je eventualno poznavati osnovne poteze i pravila, serija je značajno povećala i interesovanje za igru na 64 polja.

Knjiga se uz popust od 20 odsto može poručiti preko sajta izdavača, a dostava na području Srbije je besplatna, dodaju u „Vulkanu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar