Izložba "Pričam ti sliku" - autor Maja Jovanović Majolinica, Maja Majolinica , izložba slika
Foto: Galerija Singidunum/Promo

Samostalna izložba „Pričam ti sliku” Maje Jovanović Majolinice biće otvorena u utorak, 22. novembra u 19 časova, u Galeriji „Singidunum“, saopštili su organizatori.

Ideja vodilja ove izložbe je: „Ispričaću ti priču, jer stvarnost poznaješ. Ispričaću ti izmaštano i zamišljeno da zaboraviš na početak i kraj. Zavrteću te u lavini reči i zaludeti u bojama novog. Pričam o sebi,kao i o tebi. Trgni se i reci, kaži, izgovori, šapni, vikni, ispljuni, zapevaj,zaurlaj.. Priznaj da stvarnost ume da bude dosadna. I zato, moje realno, naše životno pišem i slikam u drugačijim tonovima. Čikam te da priznaš! I ti želis nešto više od običnog života“.

Foto: Galerija Singidunum/Promo

„Reč neminovno prati sliku, kao što opis prati radnju. Ove dve stvari ne treba odvajati, jedna drugu uslovljavaju ali i inspirišu. Ta uzajamnost je za mene posebno bitna. To je radnja koja izaziva na razmišljanje, priča koja čeka da je prikažeš odnosno slika koja želi i da se zapiše. Pričam ti priču je skup zapisanih i onih nikada neizrečenih ideja, misli koje su dočekale svoj trenutak da svaku reč ožive i kroz svoju sliku”, istakla je autorka o konceptu izložbe.

Maja Jovanović Majolinica rođena je 1982. u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafičke komunikacije a postdiplomske studije završila u Italiji “L’Accademia di Belle Arti di Brera” Milano na smeru “Nuove Tecnologie dell’Arte”. Samostalni umetnik i član ULUPUDS-a od 2006. godine.
Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi i dobitnik je nekoliko nagrada.

Iztložba „Pričam ti sliku” otvorena je do 30. novembra.

Bonus video: Izložba Andreja Josifovskog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar