FILMOVI U PROGRAMU MREŽE FESTIVALA JADRANSKE REGIJE
Foto: Promo

Organizatori prvog onlajn filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije, koji će biti održan od 9. do 17. aprila, saopštili su imena nekih ostvarenja koje će publika moći da vidi na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Ova manifestacija nastala je u saradnji Sarajevskog filmskog festivala, Festivala autorskog filma iz Beograda, Filmskog festivala Herceg Novi i Zagrebačkog filmskog festivala.

„Od 9. do 17. aprila publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori biće onlajn prikazani nagrađivani filmovi sa festivala u Kanu, Veneciji, Sarajevu i Berlinu, koje su izabrali selektori četiri partnerska festivala iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Herceg Novog“, saopštili su organizatori.

Na programu su filmovi „Smrt filma, a i mog oca“ u režiji Dani Rosenberga, koji je bio u službenoj selekciji festivala u Kanu, kao i „Novi poredak“ meksičkog reditelja Majkla Franka, dobitnika Počasnog srca Sarajeva i Srebrnog lava u Veneciji.

Biće prikazan i debitantski igrani film Filipa Jurjeva „Mladi kitolovac“, kao i filmovi sa Berlinskog festivala „Sluge režima“ i „Krvne veze“.

Najavljen je i dokumentarni film „Jedna od nas“ Đure Gavrana, koji je svetsku premijeru imao na Sarajevskom filmskom festivalu, a na programu su i restaurirane verzije jugoslavenskih klasika „Pavle Pavlović” Puriše Đurđevića iz 1975. godine i „Miris poljskog cveća“ Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Publika će imati priliku da pogleda i razgovore s nekim od autora filmova u programu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar