Hipermnezija/Foto: promo/ heartefact

Predstava “Hipermnezija”, rediteljke Selme Spahić, biće emitovana u petak 27. marta od 21 čas, na jutjub kanalu Hartefakt fonda, kao prva u okviru programa Hartrospektiva. 

„Hartefakt fond će iz nedelje u nedelju (svakog petka) emitovati seriju pozorišnih produkcija koje su obeležile regionalnu kulturnu scenu. Hartrospektiva je zamišljena kao program koji publiku treba da podstakne da se aktivnije uključi u pozorišni život, olakšavajući joj pristup sadržajima putem interneta.“, saopšteno je iz Hartefakta.

Predstava Selme Spahić „Hipermnezija“ je, ističu u Hartefaktu, na više načina važna predstava, jer je kao prva produkcija Hartefakt fonda utemeljila pozorišni put, uspostavila modele saradnje i koprodukcije i doprinela razvitku domaće nezavisne scene.

Pročitajte još

Rediteljka Selma Spahić odlučila je da dokumentaristički pristup u postavljanju komada iskoristi kako bi na scenu donela neka nova pozorišna iskustva.“, kaže se u saopštenju.

U predstavi igraju: Ermin Bravo, Jelena Čuruvija Ðurica, Maja Izetbegović, Tamara Krcunović, Damir Kustura, Sanin Milavić, Milica Stefanović i Alban Ukaj.