Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Projekcijom dva ostvarenja "Lux aeterna" i "Pod zvezdama Pariza" večeras će biti završeno treće izdanje Festivala francuskog filma u Beogradu.

Na dve lokacije – u Kombank dvorani i otvorenom bioskopu na Kosančićevom vencu biće emitovana dva filma u okviru festivala koji je publici prethodnih dana omogućio da pogleda osam novih naslova francuske kinematografije, kao i četiri klasika. Otvoren je, podsetimo, filmom „Francuska“ sa Leom Sedu u glavnoj ulozi.

U Kombank dvorani će u dva termina, od 19.30 i 21.30 biti prikazana dva različita filma. Od 19.30 na programu je ostvarenje „Pod zvezdama Pariza“, koje je režirao Klaus Dreksel, dok će dva sata kasnije biti emitovan film „Lux aeterna“.

U prošlogodišnjem ostvarenju Gaspara Noe glavnu ulogu tumači Šarlota Gejnsbur. Glumica u ovom poduhvatu Noe prihvata ulogu veštice koja je stavljena na lomaču u prvom filmu Beatris Dal. Međutim, zbog loše organizacije i tehničkih problema snimanje tog filmskog prvenca biva dovedeno u pitanje…

Drekselov poslednji naslov „Pod zvezdama Pariza“ večeras je na programu otvorenog bioskopa na Kosančićevom vencu. U ovoj storiji o dvoje ljudi sa margine, koji se iznenada susreću, glavne uloge tumače Katrin Fro, Diminik Fro i Mahamadu Jafa.

Ova drama na početku opisuje Kristinu, koja već godinama živi ispod mosta, izolovana od porodice i prijatelja. Ali, jedne čarobne noći u njen život ulazi osmogodišnji dečak Suli, koji ne govori francuski, izgubljen je i razdvojen od svoje majke. Odlučna da mu pomogne, Katrin Suli zajedno kreću u potragu za njom po Parizu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar