eMuzej
Foto: Promo

Ministarstvo kulture i informisanja i Muzej Vojvodine predstavili su danas novu kulturno-obrazovnu platformu eMuzej, čiji je cilj povezivanje škola i muzeja.

Platforma je namenjena kustosima, kustosima-pedagozima, muzejskim edukatorima i nastavnom kadru u školama, sa ciljem da se razvije u platformu koju bi nastavno osoblje koristilo u svakodnevnom radu sa učenicima, navodi se u saopštenju sa onlajn konferencije.

Svaki muzej ima neki oblik pedagoškog rada kroz koji kustosi rade sa decom osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, pa i studentima.

U saopštenju se navodi da, iako postoji saradnja između škola i muzeja, kroz platformu eMuzej ostvaruje se direktna veza između nastavnog programa i muzejskih predmeta.

Rukovodilac grupe za inspekcijske poslove Ministarstva kulture i informisanja Dejan Masliković istakao je da je ideja ove platforme da se kultura vrati na velika vrata u obrazovanje.

Sa prosvetom smo pokrenuli niz tema od interesa za razvoj kulture i prosvete, a to je izrada digitalnih vodiča, odnosno obrada sadržaja iz ustanova kulture na onim lokacijama gde deca idu na ekskurzije i rekreativne nastave, a ponudili smo i sadržaj ustanovama kulture za izradu digitalnih udžbenika, istakao je Masliković.

Na besplatnoj elektronskoj platformi za učenje – eMuzej, muzejske priče o predmetima usklađuju se sa nastavnim temama i jedinicama od drugog do petog razreda osnovne škole, navodi se u saopštenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar