Milan Lane Gutović
Milan Lane Gutović Foto: TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Scenarista Siniša Pavić izjavio je za N1 da sa smrću Milana Laneta Gutovića odlazi deo svakoga od nas jer je bio miljenik miliona ljudi u Srbiji.

„Ne mogu da ga zaboravim pošto je u prvoj mojoj seriji ‘Diplomci’ dobio ulogu i od tada je gotovo svake godine kod mene nešto igrao. Ima glumaca koji mogu da odigraju stotinu različitih ulogu, poseduju tzv. moć transformacije, ali postoje glumci kojima je dovoljno da odigraju jednu ulogu ali tako da nju više niko nikada ne može da odigra umesto njega“, kaže Pavić.

Objašnjava da je to uloga Srećka Šojića koja je, kako kaže Pavić, Gutovića „prosto tražila među glumcima“.

„Oni su postali jedinstvena pojava, jedinstveno biće u našem glumištu i televizijskom stvaralaštvu“, ocenio je Pavić.

Pavić ističe da Gutović nije štedeo talenat za nešto gde će igrati bolje ili kreativnije, već je igrao uloge kao da se zabavlja.

„Kao da to sve njemu čini jednu igru, životnu radost koja ga ispunjava. Bio je ćudljiv možda kod biranja uloga, ali je ovu ulogu koju je sa mnom radio dočepao svojski i rekao: ovo radim za istoriju“, rekao je Pavić za N1.

Podsetimo, Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini posle duge i teške bolesti, prenosi agencija Beta. Glumac je prošle nedelje primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, stanje mu se poslednjih dana naglo pogoršalo i bio je priključen na respirator.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar