Foto: Promo / dizajn Relja Bikić

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022 preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 45 polufinalista, a sada je izbor sveden na 12 kompozicija.

To su numere koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodeljena četvrti put ove godine. Nakon glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji.

Pesme koje su ušle u finale navodimo po abecednom redu:

BRAT – Nataleé

DOMA – Dina Jashari

FATAMORGANA – Porto Morto

HODAJMO NA RUKAMA – Relej

KREĆEM SE – Proto Tip

LJUBIMO SE – Luka Rajić

OPET – Ljubičice

OPROSTITE, OPROSTITE, OPROSTITE – Šiza

PRJATUČKI (KDO BO REŠIL SVET) – Mrfy

RIJEČ – Seine

SAMO TI I JA – Sentineo

ZAVRTI ME – Šajzerbiterlemon

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A“, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve“, a treća Nagrada Milan Mladenović dodeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu ,,Tu“.

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka – „Firchie Drums“ doboš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare