„Otac“ Srdana Golubovića u američkim bioskopima

Kultura 08. mar. 202118:16 > 18:16
Podeli:
Scena iz filma Otac Foto: Promo/Maja Medić

Nagrađivani film "Otac" reditelja Srdana Golubovića naći će se uskoro i u američkim bioskopa, jer je kompanija "The Match Factory" iz Kelna prodala prava za distribuciju ovog ostvarenja i za teritoriju SAD, saopštila je distributerska kuća "Megakom".

Tokom narednih deset godina američki bioskopi, kao i virtuelne „dvorane“ imaće pravo na prikazivanje filma „Otac“, uz mogućnost distribucije u najmanje pet tamošnjih gradova, precizira se u saopštenju.

Osim što će film uskoro moći da gleda američka publika, ostvarenje će biti dostupno i u Francuskoj i Nemačkoj, koje su učestvovale u koprodukciji „Oca“.

Prava na prikazivanje Golubovićevog filma, koga je publika prošlogodišnjeg Berlinala proglasila najboljim u okviru programa „Panorama“, otkupljena su i u Turskoj, Švajcarskoj, Litvaniji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Kipru, Tunisu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Alžiru, Egiptu, Iranu, Iraku, Jordanu, Kuvajtu, Libanu, Iraku, Sudanu, Maroku i Južnoj Koreji.

Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Berlinu, film „Otac“ otvorio je prošlogodišnji FEST. Drama sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi priča je o odbačenom i poniženom čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Međutim, on hodajući iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže i sebi i drugima od svog sela na jugu Srbije do prestonice, postaje heroj.

U ostvarenju, za koju su scenario potpisali reditelj Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, pored Bogdana igraju i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić, Ljubomir Bandović, Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Komentari

Vaš komentar