Srdan Golubović, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon svetske premijere na Berlinskom filmskom festivalu pre nedelju dana, film "Otac" prošao je i teži test - kod domaće publike. Na svečanom otvaranju 48. Festa novo ostvarenje Srdana Golubovića ispraćeno je gromoglasnim aplauzom u prepunom "Sava" centru.

Reditelj Srdan Golubović je još juče, na konferenciji za štampu, priznao da je svestan „težine“ trenutka.
– Strašna je privilegija da pred 3600 ljudi imamo domaću premijeru. U Berlinu je među našom ekipom vladalo veliko uzbuđenje, jer je to, ipak, bila svetska premijera i važno je za film, ali uzbuđenje koje imamo svi mi pred srpsku premijeru i pun „Sava“ centar je poseban doživljaj – rekao je Golubović.

Domaća publika je dočekala „Oca“ gromoglasnim aplauzom. Gledoaci, od kojih mnogi sa suzama u očima, naročito su toplo pozdravili glumce koji su tumačili decu, Muharema Hamzića i Ajlu Šantić, dok je glavni glumac Goran Bogdan nekoliko puta „vraćan“ da se pokloni.

Reprizne projekcije filma su sutra u 11h u Velikoj dvorani „Sava“ centra, 1. marta u 19h u Bioskopu „Fontana“, 2. marta u 22h u Sali 1 i u 22:30h u Sali 2 Sinepleksa „Ušće“. Film je na redovnom bioskopskom repertoaru od 5. marta.