Marijana Kolarić Foto: Printscreen/YouTube/SEEcult

Da li će istoričarka umetnosti Marijana Kolarić biti imenovana za direktorku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, znaće se u četvrtak 18. februara, posle sednice Vlade Srbije, nezvanično saznaje Nova.rs.

Kako nam je rečeno, iako je predlog Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti za rukovodeću poziciju – a to je istoričarka umetnosti Marijana Kolarić, poslat u ponedeljak u Ministarstvo kulture, nije na vreme stigao iz ovog ministarstva za sednicu Vlade Srbije, održanu juče, zbog čega je sve prolongirano za nedelju dana.

Od četiri kandidata koja su se prijavila na javni konkurs za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Marijana Kolarić, istoričarka umetnosti i direktorka privatne galerije „Novembar“ izbor je Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti, a njihov predlog Ministarstvo kulture trebalo je da ga aminuje i prosledi Vladi Srbije.

– Zalagaću se da se ispoštuje njihova volja i takav predlog ću i uputiti Vladi Srbije, bez ikakvog uplitanja – rekla je u ponedeljak ministarka kulture Maja Gojković u obraćanju medijima povodom 100 dana na čelu ovog resora. Takođe, istakla je da će raditi na tome da „v.d. stanja u svim institucijama kulture pređu u redovna“, kao i da se sprovedu konkursi gde god je to moguće.

U skladu sa tim, od juče su, objavljivanjem u „Službenom glasniku“, stupila na snagu imenovanja doneta na sednici Vlade Srbije 4. februara za brojne institucije kulture. Tako je za predsednicu Upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke i zvanično imenovana profesor doktor Nada Popović Perišić, iz Beograda, dok su članovi postali: Dragana Milošević, diplomirani muzičar-violinista iz Novog Sada, doktor Dušan Jovović, doktor digitalne tehnologije i slike iz Beograda, Dobrivoje Tanasijević, filmski producent i Sonja Đurović Vukadinović, stručni saradnik-filmski arhivista za tehničku dokumentaciju filmske građe, Jugoslovenska kinoteka.

Za Nadzorni odbor iste institucije zvanično su imenovani  Slobodan Tomić, diplomirani pravnik iz Beograda, kao predsednik, odnosno magistar Milka Ivanović, iz Beograda i Ksenija Zelenović iz Jugoslovenska kinoteka za članove.

Objavljivanjem u „Službenom glasniku“ zvanično su razrešeni dužnosti članovi Nadzornog odbora Filmskog centra Srbije: Tatjana Radišić, magistar Miroslav Colić, Milan Popović i Bojana Ristić. Takođe, u Upravni odbor Filmskog centra Srbije za članove su imenovani: Predrag Jeremić, diplomirani filmski i TV montažer iz Beograda i Milica Cvetković, diplomirani komunikolog iz Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar