Beogradski pobednik
Beogradski pobednik Foto:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Proglašenje dobitnika nagrade "Beogradski pobednik" za roman godine, trebalo je da bude danas. Međutim, organizatori su odlučili da to odlože za sredu 2. januara u 12 časova u Skupštini grada Beograda, i ako je žiri već danas doneo odluku.

– Dobitnik je danas izabran, ali je proglašenje odloženo zbog organizicionih i epidemioloških razloga za sredu kad je planirano uručenje nagrade – rekao je za Nova.rs predsednik žirija nagrade „Beogradski pobednik“, dr Predrag Petrović.

To je za Nova.rs ranije potvrdila i članica žirija Dr Slađana Ilić.

– Ideja je da proglašenje i dodela budu istog dana, to je sve – rekla je Ilić.

Da podsetimo, žiri u sastavu: dr Predrag Petrović, dr Slađana Ilić, dr Petar Pijanović, dr Nataša Anđelković i dr Vesna Trijić izdvojio je sledećih šest romana u najuži izbor: „Omama“ Slobodana Vladušića (Laguna), „Smrtonosni ishod atletskih povreda“ Milice Vučković, (Booka), „Dvadeset peti sat“ Aleksandra Gatalice (Službeni glasnik), „Privrženost“ Draga Kekanovića (SKD Prosvjeta), „Deca“ Milene Marković (Lom) i „Noćna projekcija“ Ota Horvata (Akademska knjiga).

Dobitniku nagrade „Beogradski pobednik” uručuje se statueta beogradskog Pobednika, rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diploma i novčani iznos od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Bonus video: Milena Marković dobitnica NIN-ove nagrade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar