Foto:Screenshot/Vimeo/Nemanja Ćeranić

Film "Lihvar" Nemanje Ćeranića, prvo domaće ostvarenje završeno tokom pandemije, uskoro će pred publiku, a juče je objavljen i trejler. Ovaj triler je Ćeraniću, poznatom po kratkim filmovima "Stočar” i "Soba smrti", kao i po serijama "Grupa" i "Švindleri", prvi dugometražni igrani film, snimljen je za samo 13 dana, a produkciju potpisuje rediteljev brat Aljoša Ćeranić.

„Lihvar“ nastao prema scenariju Strahinje Madžarevića je krimi triler u kom je glavni lik Mundir, nekadašnji bokser koji je postao zelenaš, ali shvata da u tom „poslu“ njegove metode više nisu primenjive, a pored toga pati i od dijabetesa, zbog čega pokušava da pokrene legalan posao i otvori teretanu. Međutim, njegovo povlačenje iz prljavog posla neće biti tako lako kao što on misli…

Glavna uloga poverena je nekadašnjem bokseru u privatnom životu Dušanu Petkoviću, a pored njega igraju Strahinja Blažić, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Zlatan Vidović, Ivan Đorđević Džudi, Mladen Andrejević, Aleksandar Đurica, Tatjana Venčelovski, Miloš Milaković Ćićo, Stefan Bundalo, Sunčica Milanović, Jovo Maksić, Dragoljub Ćeranić, Petar Milićević, Nemanja Zubac, Kristijan Marković…

Film je u celosti snimljen prošlog leta u Inđiji, rodnom gradu braće Ćeranić, a iza ostvarenja stala je Aljošina produkcijska kuća „Traktor films“.

– Jeste to pomalo fenomen što smo ga snimili za 13 dana, ali kada snimate u vašem gradu, gde mnoge ljude poznajete i gde ste domaćin, brzo se selimo s lokacije na lokaciju… Da smo snimali u Beogradu, bez 24-25 dana takav, dugometražni film ne bismo mogli da dobijemo – rekao je Aljoša Ćerenić, gostujući na televiziji Nova S nakon što je film završen.

Snimanje filma u Inđiji bila je atrakcija za njegove sugrađane, ispričao je on.

– Nisu verovali da se nešto snima, mislili su da je to neki kratki, amaterski film, jer ekipa nije velika. Nadam se da su sada, kada su shvatili da je to film koji će biti distribuiran po celoj Srbiji, a i regionu, ponosni na nas što smo napravili za naš grad – naveo je Ćerenić, dodajući da su ceo projekat spremali dva i po meseca.

Jedna od scena iz filma „Lihvar“ Foto:Screenshot/Vimeo/Nemanja Ćeranić

On je istakao i da se uslovi u kojima je film sniman i brzina kojom je ceo projekat završen nisu odrazili na kvalitet i skrenuo je pažnju na još jednu zanimljivost u filmu.

– Glavni junak je jako zanimljiv, ima jako dobru fizionomiju i mislim da trenutno nemamo takvog glumca na platnu. To je Dušan Petković, inače je bivši bokser i u privatnom životu, a glumi Mundira koji je bivši bokser koji pokušava da izađe iz „posla“ i postaje ono što nikada nije želeo – naveo je Ćeranić.

Nemanja i Aljoša nisu jedina braća koja su radila na ovom filmu zajedno. Pored njih, bili su tu su i Filip Dedakin kao glavni organizator i njegov brat Aleksandar kao vođa snimanja i oni su, kako kaže Ćeranić „srce ostavili za ovaj projekat“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar