EYOT
EYOT Foto: Anton Pichur/Promo

Na poziv džez muzeja iz Nju Orleansa, Nišvil će u nedelju, 30. aprila predstaviti četiri autentična predstavnika koji će nastupiti na virtuelnoj proslavi Svetskog dana džeza.

Proslava će uključiti brojne izvođače iz sveta, a pored muzike biće prezentovana i predavanja, kao i arhivski snimci koji reflektuju globalni uticaj džez muzike i kulture.

Glavna zvezda proslave biće Kejli ODoerti, pijanistkinja, kompozitor, aranžer i edukator iz Njujorka, koja će predstaviti svoj omaž Lil Hardin Armstrong, džez pijanistkinji i supruzi Luj Armstronga.

Iz Srbije će nastupiti Eyot, Nišvil Rojaze Orchestra, Nenad C. & Numismatica i Coffe Shop Kollective. Pre početka proslave u Nju Orleansu, Nišvil organizuje dupli koncertni program ispred Nišvil Džez muzeja. Počev od 13 časova u Niškoj tvrđavi, nastupiće grupe Moba i Romajam orchestra. Moba će premijerno izvesti autorske kompozicije Miše Pavlovića, a Romajam orchestra omaž legendi romske muzike Šabanu Bajramoviću. Proslava Svetskog dana džeza može se pratiti na Fejsbuk nalozima Nju Orleans džez muzeja i Nišvil Džez Festivala, u nedelju, 30. aprila sa početkom u 17 časova.

Bonus video: Nišvil džez festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare