Nemi pesnik Foto:Milica Ilić

Novosadski alternativni rok sastav "Nemi pesnik", koji je nedavno nastupio na otvaranju ovogodišnjeg "Egzita", objavio je debi album "Slobodna volja".

Grupa „Nemi pesnik“ publiku je osvojila singlom „Koliko si luda“, koji su slušaoci Radija Beograd 202 izabrali za „Hit godine 2020“. Nakon te pesme bend je za „Maskom“ objavio seriju singlova – „Matematika“, „Smajli“, „Okeani rozea“, „Minimalac“…

Uz album prvenac „Slobodna volja“, takođe objavljen za „Maskom“, novosadski bend objavio je novi singl „Slučajno“, za koju je snimljen i video spot.

„Izlazak prvog albuma donosi sa sobom onu vrstu uzbuđenja koju je teško opisati. U etar na neki način puštamo naše živote koji su pretočeni u deset pesama. To nije jednostavno ali znajući koliko smo bili iskreni i posvećeni njima, sigurni smo da će te pesme naći svoj put do onih kojima su potrebne“, reči su Milana Markovića pevača benda „Nemi pesnik“.

Pesme su snimljene i miksovane u studiju „DoReMi“ u Novom Sadu, a producent albuma je Peđa Pejić, koji je do sada sarađivao sa brojnim legendarnim bendovima, kakvi su „Eva Braun“, „Obojeni program„, „Veliki prezir“, „Deca loših muzičara“, „Darkwood Dub“.

Album „Slobodna volja“ je dostupan na svim striming servisima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar